API

Integriteit op Chiro Hekeko

Hallo,

Wij zijn Luka en Margo. Samen met de hele leidingsploeg van Chiro Hekeko vinden wij het belangrijk dat iedereen zich goed en welkom voelt op de Chiro. We vinden het belangrijk dat onze Chiro een veilige plek is voor iedereen: leden, leiding, oud-leiding en ouders. Zit je met een probleem? Heb je een vraag? Wil je iets melden? Zit je met iets? Dan vinden wij het heel belangrijk dat je ook op de Chiro bij iemand terecht kan. Vanaf april kan je bij ons, Luka en Margo, terecht als je ergens mee zit. Wij zijn de API’s van Chiro Hekeko.

API?! Aanspreekpunt integriteit.

Je kan ons contacteren als je het gevoel hebt dat iemand over jouw of iemand anders zijn/haar grens is gegaan. Niks is te groot, te klein of te gek om met ons te delen. Dit kan gaan over jezelf en hoe je je voelt in de Chiro of tegenover je leiding, maar ook voor moeilijkheden thuis of op school maken wij graag ruimte. Zoals hierboven vermeld zijn wij er voor iedereen die iets met onze Chiro te maken heeft (leden, leiding, VB’s, oud-leiding, kookploeg, ouders en bestuursleden).

Je kan ons bereiken via 3 kanalen. Je kan een briefje binnensteken in onze brievenbus op het terrein, naast de valven aan de oprit. Er is ook de mogelijkheid om ons via mail te bereiken:api@chirohekeko.be. Als laatste is er ook de mogelijkheid om via onze site (www.chirohekeko.be) een berichtje achter te laten. Wij zijn altijd bereikbaar, dus vertel je verhaal wanneer jij je er zelf het beste bij voelt. De chiro is er voor iedereen en niet alleen op zondag! Daarnaast zal onze brievenbus ook op Chirokamp meegaan.

Als wij een berichtje van jou krijgen, dan bieden wij een luisterend oor aan. We luisteren graag naar jouw verhaal. Op die manier proberen wij de situatie beter te begrijpen en in te schatten. Nadien bekijken we samen met jou hoe we de situatie best verder aanpakken. Het kan zijn dat een gesprekje voldoende was. Het kan ook zijn dat we, samen met jou, inschatten dat we beter de hulp van een andere instantie/persoon inschakelen. We willen je dan graag helpen te bekijken wat jou het beste zou helpen en welke rol wij hierin kunnen spelen. Uiteraard blijven wij graag met jou in contact tijdens dit proces.

Alle berichtjes en gesprekjes worden met discretie behandeld. Je kan ons vertrouwen.


© Since 2016, Chiro HEKEKO